woensdag 23 januari 2008

Crocus tommasinianus, Early crocus, Boerenkrokus


Crocus tommasinianus is flowering. Yesterday it was a sunny day, but I couldn't come to my garden in time, other things to do. But they were in bloom! Her a pic of some years ago. I've got individual groups which are flowering 4 - 5 weeks earlier than other and they all are Early crocusses..


Gisteren bloeide de boerenkrokus. De zon scheen maar ik had het te druk om naar mijn tuin te gaan en ze te fotograferen, vandaar dat ik een foto van een paar jaar geleden hier plaats. Vandaag bleven ze weer dicht omdat het uiterst somber weer was.
Op zich is dit geen abnormale tijd van bloeien, maar ik heb ook boerenkrokussen die 4-5 weken later bloeien. Dat is wel wat vreemd en nee, het is geen andere soort.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Is het echt niet te vroeg voor crocussen?

Martin Stevens - Wolverlei zei

Nee het is niet te vroeg. De plant hoort nu te groeien en te bloeien en ze kunnen ook goed tegen sneeuw. Ik heb daar foto's van die meerdere malen verkocht zijn als kerstkaart. Langdurige regen is vervelender.

Martijn Stevens zei

als het niet zo vroeg donker was, zou ik de boerencr en gele cr ook op de foto zetten. Alleen denk ik dat die wolkbreuk van net het voorlopige einde van de vroege bloemenpracht in mijn tuin aankondigde.

Anoniem zei

Zowel een paar boerenkrokussen als een hele boel vroege gele staan hier in knop, maar bloeiden alvast dinsdag nog niet. Misschien vanochtend toen de zon er door kwam?
Mijn boerenkrokussen zijn over het algemeen toch wel later dan januari. Vaak pas tweede helft februari.