dinsdag 1 januari 2008

nieuwjaarsdag

Uiteraard iedereen de beste wensen voor 2008 (kijk nog eens naar de nieuwjaarskaart als eerste post in deze blog) Everone best wishes for 2008 of course, take al look at the first blog-item.
In Nederland wordt het steeds gekker met het vuurwerk rond de jaarwisseling. Het lijken wel explosieven (dat zijn het natuurlijk ook) Hier de restanten van een orgie van ultieme verkwisting (ik geef zelf geen geld er aan uit) En dan nog klagen over CO2 en fijnstof. En wat te denken van die zware metalen (die voor kleur zorgen) die in kilos de atmosfeer in geschoten werden (en worden.. zo nu en dan hoor je nog een dreun) De achterruit van de auto van Ferry is er waarschijnlijk met een lawinepijl uitgeschoten.... leuk begin.
Remainings of an explosive new year.
Al jaren kijk ik op nieuwjaarsdag wat er nog bloeit in de tuin. Ooit waren dat 14 verschillende planten... nu wat minder maar toch nog 10!
Natuurlijk viooltjes - een cultivar (Viola cv), herfstprunus (Prunus subhirtella autumnalis) gewone steenraket (Erysimum cheiranthoides) cultivar, paarse dovenetel (Lamium purpureum), De gevlekte dovenetel (Lamium maculatum) en klimop (Hedera helix). Niet afgebeeld een klokje (Campanula) klein veldkers, kerstroos en vogelmuur.
For years I'm counting the flowering plants in my garden om new years day. This time 10!